Αχλαδόμηλα (Nashi)
Πρόκειται για μια παλιά ιαπωνική ποικιλία που είναι διασταύρωση μήλου και αχλαδιού. Το επιστημονικό της όνομα είναι Pyrus Pyrifolia και είναι επίσης γνωστή με τα ονόματα Νάσι ή αλλιώς αχλαδόμηλο όπως λέγεται στην Ελλάδα. Από το αχλάδι έχει πάρει τη γλύκα και από το μήλο την εμφάνιση. Το συναντάμε με πολλά ονόματα όπως μηλαχλάδι, αχλαδόμηλο, nashi, γιαπωνέζικο, κορεάτικο, ταϊβανέζικο, ασιατικό αχλάδι ή αχλάδι σαλάτα. Η καλλιέργειά του ξεκίνησε από την Ιαπωνία και στη συνέχεια προωθήθηκε στις περισσότερες ασιατικές χώρες, την Καλιφόρνια, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Χιλή, τη Γαλλία και την Ιταλία, ενώ πλέον καλλιεργείται στην Ελλάδα και την Κύπρο. Μπορεί να διατηρηθεί μακρόχρονα στο ψυγείο χωρίς να αλλοιωθεί η γεύση και η εμφάνισή του και καταναλώνεται καλύτερα δροσερό. Απαιτεί όμως προσοχή ως προς τη συγκομιδή ώστε να μην συγκομίζεται άγουρο αφού το χρώμα και το μέγεθος των καρπών μας ξεγελά. Το δέντρο παρουσιάζει όλα τα χαρακτηριστικά της αχλαδιάς και έχει τις ίδιες εδαφοκλιματολογικές απαιτήσεις με αυτήν. Ανθίζει νωρίς την άνοιξη και τα άνθη εμφανίζονται πριν από την έκπτυξη των φύλλων. Όπως κάθε φρούτο ευρείας κατανάλωσης, το νάσι έγινε πεδίο δοκιμών από τους καλλιεργητές με αποτέλεσμα να κυκλοφορεί σε πολλές και διάφορες ποικιλίες. Έτσι το χρώμα του ποικίλει από ανοικτό κίτρινο μέχρι κιτρινοπράσινο, καφέ-χάλκινο ή καφέ-πράσινο.
ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΩΡΙΜΑΝΣΕΩΣ
ΠΟΙΚΙΛΙΑ | ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ |
ΣΙΝΣΕΙΚΙ (SHINSEIKI) | 8/8 |
ΚΟΣΟΥΙ (KOSUI) | 15/8 |
+ Για περισσότερες ποικιλίες, επικοινωνήστε με το φυτώριό μας!
* Ο παρών ιστότοπος δημιουργήθηκε προκειμένου να προσφέρει πληροφορίες και υπηρεσίες στους επισκέπτες. Ορισμένες από τις φωτογραφίες & πληροφορίες που υπάρχουν σε αυτόν, δεν ανήκουν στο αρχείο μας. Πηγή τους αποτελεί η ελεύθερη αναζήτηση στο διαδίκτυο και κανένα δικαίωμα δεν αξιώνουμε για αυτές. Το περιεχόμενο του ιστότοπου διατίθεται στους επισκέπτες/χρήστες αποκλειστικά για προσωπική χρήση.